Konkurs! Ułóż przepis, wygraj fantastyczne nagrody

Lubisz gotować? Masz swoje sprawdzone przepisy? Mam dla Ciebie propozycję! Weź udział w naszym fantastycznym konkursie i wygraj atrakcyjne nagrody.

Co należy zrobić?

Ułóż przepis na smaczne dania z wymienionych produktów. Z każdej grupy produktów wypisanych tabelki A,B,C, należy stworzyć dania na śniadanie, obiad, kolację, oraz podwieczorek. Można wybrać więcej niż jedną tabelę. Należy jednak pamiętać, że wybierając produkty z tabeli A, nie możemy używać innych niż są w niej opisane, oraz nie można stosować produktów np. z tabeli B. Mamy do dyspozycji produkty konieczne, oraz te, których raczej unikać. Należy pamiętać, że te, które trzeba unikać mogą się pojawić, ale tylko w ostateczności.

Z każdej grupy A, B i C wybierzemy jednego zwycięzcę. Trzy osoby będą mogły wybrać jakie produkty w ramach wygranej chcą otrzymać, a są nimi: srebro koloidalne, Maqui Berry, Złoto koloidalne, oraz książki autorstwa pani Wiesławy Rusin, czy dr. Krzysztofa Janusza Krupki.

Jeśli wyślesz do Nas przepisy z różnych tabel szanse na wygranie wzrosną.

Przepisy w formie pliku tekstowego .doc, .docx należy wysłać na adres mailowy: prawdaozdrowiu@gmail.com

Proszę w wiadomości napisać, którą tabelę się wybrało, swoje imię, nazwisko, numer telefonu, adres, oraz zgodę na przetworzenie danych osobowych i zaświadczenie o prawach autorskich.

Na prace konkursowe czekamy od poniedziałku 13października2014r, do niedzieli do północy, to jest 19października2014r. Ogłoszenie wyników nastąpi dnia 21paźdzernika 2014r w godzinach popołudniowych. Prace oceni jury w składzie – Agata Krypczyk (blogerka i właścicielka strony prawdaozdrowiu.pl), Wiesława Rusin (Psychodietetyk), Patrycja Mizgaj (dietetyk), Jakub Król (informatyk, jeden z twórców strony Ukryta Prawda o Zdrowiu), Franciszek Łuczak.

Udział w konkursie jest równoznaczny z wyrażeniem przez osoby uczestniczące zgody na przetwarzanie przez organizatora ich danych osobowych na potrzeby konkursu oraz w celach marketingowych organizatora/ustawa o ochronie danych osobowych z dn.29.08.1997 r. Dz.U. Nr 133 poz.833 z póz. zm./. Osoby uczestniczące w konkursie potwierdzają swoją zgodę na powyższe w formie przesłania do organizatora oświadczenia zgodnie z zał. do niniejszego regulaminu.

Oświadczenie uczestnika o przetworzeniu danych osobowych:

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Ja ………………………………………………………….
(imię i nazwisko)
oświadczam, że wyrażam zgodę / nie wyrażam zgody* na gromadzenie i przetwarzanie moich danych osobowych przez organizatorów konkursu pod nazwa „A teraz Wy…” i tylko na cele w/w konkursu (zgodnie z ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

…………………………………… ……………………………………
(miejscowość, data) (podpis)

* niepotrzebne skreślić

Zgodnie z ustawą o prawach autorskich, oświadczam również, że praca jest moją własnością i nie została znikąd skopiowana. Jak również, że z dniem zakończenia konkursu praca staje się własnością na użytek własny strony www.prawdaozdrowiu.pl , oraz firmy BioVerum. Tym samym wysłanie na adres konkursu pracy jest równoznaczne z zapoznaniem i zaakceptowaniem regulaminu konkursu.

…………………………………… ……………………………………
(miejscowość, data) (podpis)

 

Proszę zapoznać się z tabelkami i wybrać, grupę, do której zechcesz ułożyć przepis.

A

 

Produkty zalecane(można spożywać codziennie) Produkty zalecane w ograniczonych ilościach(można spożywać 1-2 x w tygodniu) Produkty nie zalecane(można spożywać 1-2 x w miesiącu)
POKARMY ZWIERZĘCE
indyk, królik , gęś, kaczkajajka ( nie smażone)

dziczyzna

wołowina

wieprzowina

baranina,

tłuste ryby  brojlery 
WARZYWA
szparagi, kiełki zbożburaki, szpinak

brokuły, rzodkiewka

brukselka, kapusta

selery, czosnek

zielone liście warzyw

sałata ,

grzyby, cebula

pietruszka ,kalafior

groch ogórkiziemniaki

pomidory

cukinia

marchew

OLEJE
migdałowy słonecznikowy i kukurydzianego (w małych ilościach) pozostałe
ORZECHY I NASIONA
można jeść wszystkie    
PRODUKTY MLECZNE
przetopione masło ghee mleko i sery koziego i owcze ale w niewielkich ilościach pozostałe
PRZYPRAWY
wszystkie ziołowe   sól, zawierające sól i zawierające glutaminian sodu
NAPOJE DO PICIA
herbaty ziołowe – imbirowa , szałwia kawa naturalna i zbożowa, zielona i czarna herbata
ORZECHY I NASIONA
tylko nasiona słoneczników i pestki dyni   pozostałe
ROŚLINY STRĄCZKOWE
  czarna soczewica i fasola kidney i fasola mung pozostałe
OWOCE
granatyjagody,

żurawiny

brzoskwinie

mango

wiśnie

 

daktylemorele

śliwki suszone

rodzynki

figi suszone

awokado, figi świeżebanany, kokosy

grapefruity, winogrona

cytryny, melony

pomarańcze, ananasy

śliwki świeże

jabłka ,gruszki

ZBOŻA
  jęczmień, kukurydzaproso żyto

ryż basmati (mała ilość)

owies gotowany [owsianka]ryż (brązowy)

ryż (biały)

pszenica

CUKRY
nieprzetworzony miód pozostałe

 

B

 

Produkty zalecane(można spożywać codziennie) Produkty zalecane w ograniczonych ilościach(można spożywać 1-2 x w tygodniu)
ZBOŻA
jęczmień, kukurydzaproso żyto

płatki owsiane

ryż basmati(mała ilość)

ryż (brązowy)ryż (biały)

pszenica

OWOCE
jabłka, granatymorele

jagody, daktyle

wiśnie, gruszki

żurawiny, brzoskwinie

figi suszone , mango

rodzynki

śliwki suszone

awokado, figi świeżebanany, kokosy

grapefruity, winogrona

cytryny, melony

pomarańcze, ananasy

śliwki świeże

WARZYWA
szparagi, kiełkiburaki, szpinak

brokuły, rzodkiewka

brukselka, kapusta

marchew, kalafior

selery, czosnek

zielone liście warzyw

sałata ,groch

grzyby, cebula

pietruszka

ogórkiziemniaki

pomidory

cukinia

POKARMY ZWIERZĘCE
kurczęta domowego chowuindyk, królik

jajka ( nie smażone)

dziczyzna

wołowina

 

baranina, wieprzowinaryby
ROŚLINY STRĄCZKOWE
soja,czarna soczewica,

fasola kidney,

fasola mung

pozostałe
ORZECHY I NASIONA
tylko nasiona słonecznika i pestki dyni pozostałe
CUKRY
miód naturalny pozostałe
PRZYPRAWY
wszystkie ziołowe sól, zawierające sól i glutaminian sodu
PRODUKTY MLECZNE
Masło a najlepiej   przetopione masło   mleko i sery kozie lub owcze pozostałe
OLEJE
tylko migdałowy, słonecznikowy i kukurydziany (w małych ilościach) pozostałe
NAPOJE DO PICIA
herbaty ziołowe – imbirowa , szałwia kawa naturalna Kawa zbożowa, zielona i czarna herbata

 

C

 

 

Produkty zalecane(można spożywać codziennie) Produkty zalecane w ograniczonych ilościach(można spożywać 1-2 x w tygodniu) Produkty nie zalecane(można spożywać 1-2 x w miesiącu)
ZBOŻA
jęczmień, kukurydzaproso, żyto

płatki owsiane

 

ryż basmatiryż brązowy

ryż biały

pszenica

 

 

 
OWOCE
jabłka, granatymorele

jagody, daktyle

wiśnie, gruszki

żurawiny, brzoskwinie

figi suszone , mango

rodzynki

śliwki suszone

awokado, figi świeżebanany, kokosy

grapefruity, winogrona

cytryny, melony

pomarańcze, ananasy

śliwki świeże

 

 

 

 

 

 

 

WARZYWA
szparagi, kiełkiburaki, szpinak

brokuły, rzodkiewka

brukselka, kapusta

marchew, kalafior

selery, czosnek

zielone liście warzyw

sałata ,groch

grzyby, cebula

pietruszka

ogórkiziemniaki

pomidory

cukinia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POKARMY ZWIERZĘCE
kurczęta domowego chowuindyk, królik

jajka ( nie smażone)

dziczyzna

ryby

 

 

wołowinabaranina,

wieprzowina

 

ROŚLINY STRĄCZKOWE:
soja,czarna soczewica

fasola kidney

fasola mung

  pozostałe
ORZECHY I NASIONA
tylko pestki słonecznikatylko pestki dyni   pozostałe
CUKRY
miód naturalny   wszystkie
PRZYPRAWY
wszystkie ziołowe   Sól, zawierające sól i glutaminian sodu
PRODUKTY MLECZNE
przetopione masło Ghee mleko kozie   pozostałe
OLEJE
tylko migdałowy, słonecznikowy,  kukurydziany pozostałe
NAPOJE DO PICIA
herbaty ziołowe – imbirowa , szałwia  kawa   naturalna i zbożowa, zielona i czarna herbata

 

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie i czekamy na Wasze prace!

Ps. Wszelkie pytania i niepewności proszę pisać w komentarzach, ewentualnie na maila konkursu. Czekamy na każdą pracę!

Powodzenia!

Z poważaniem

Agata Krypczyk

 

Podobał Ci się artykuł? Dodaj mu zdrowia!